- -20%
APTUS ENZYME+ 50ML
SSL-verschlüsselte Website, niederländischer dedizierter Server
Es gibt keine Absenderinformationen auf dem Paket
14 Tage Rückgaberecht ohne Angabe von Gründen
DIE KARTE ANSEHEN
Na podstawie: 6 ocen
Aptus Enzym + 50ml
Jest to silna mieszanka enzymów o różnych funkcjach. Enzym + utrzymuje czystość powierzchni korzeni, co ułatwia absorpcję składników odżywczych przez roślinę. Usuwa również martwą materię organiczną i resztki korzeni. Enzym + konwertuje zgromadzone sole odżywcze na dostępne dla roślin składniki odżywcze i stabilizuje EC w podłożu. Jest to skoncentrowany produkt (1:4000), co sprawia, że jest ekonomiczny w użyciu. Nawet w małych ilościach Enzym + utrzymuje czystość podłoża i rizosfery.
Skład:
Enzym + zawiera mieszankę kompleksów enzymatycznych wzmocnionych stabilizatorami. Zawiera beta-glukanazę, celulozę, mieszankę kompleksów cukrowych (polisacharydy) oraz mangan (Mn), który stymuluje mikroorganizmy i stabilizuje roztwór. Enzymy są produkowane w sterylnym środowisku, co eliminuje zanieczyszczenie mikrobami.
Zastosowanie i dawkowanie:
Enzym + pozwala na dłuższe wykorzystanie podłoża uprawowego i stabilizuje wartość EC, zapobiegając nadmiernemu nagromadzeniu soli. Dawkowanie: przy każdym podlewaniu - 25 ml na 100 litrów wody (1:4000), raz w tygodniu - 50 ml na 100 litrów wody (1:2000). Dodawaj Enzym+ do roztworu składników odżywczych jako ostatni składnik przed podlewaniem.
Zalety:
- Gleba i podłoże kokosowe nie muszą być często wymieniane
- Utrzymuje czystość strefy korzeniowej
- Zapobiega nadmiernemu gromadzeniu się soli odżywczych
- Stabilizuje EC w podłożu
Wskazówki i triki:
- Można wielokrotnie wykorzystać podłoże uprawowe
- Przepłucz podłoże między cyklami uprawy, aby usunąć martwe rośliny i nadmiar soli odżywczych
- Przechowuj mieszankę składników odżywczych i Enzym+ nie dłużej niż 2 dni, najlepiej dodawaj Enzym+ na końcu przed podlewaniem
- Enzymy zaczynają działać natychmiast, szczególnie w temperaturze powyżej 20°C
- Stosuj Enzym+ raz w tygodniu, aby utrzymać czystość strefy korzeniowej